חיפוש כתבות     » חיפוש מתקדם
היתחברות / הרשמה
פתח הכל | סגור הכל

מקצרים כתובות ומרויחים כסף

תה מפחית הסיכון למחלות

May 17,2008 על ידי admin

שלח לחבר | גירסת הדפסה | תגובות  

בעת מעבר לאתרים המצוינים בדף זה אני מצהיר כי: הצפיה בתכנים שמוצגים באתר שאליו אני מועבר הם על אחריותי הבלעדית ואין אני יכול להאשים את idx.Co.iL בנוסף אני מודע כי יתכן והתכנים עוברים על חוקי המדינה שבה אני נמצא שיכולים להופיע באתר שאליו אני מועבר בצורות של: תמונות, סרטוני וידאו ממחושבים וכיוצא בזאת ואני מסיר מ idx.Co.iL אחריות על התכנים הללו.
ליחצו להגדלה
מחקר חדש קובע, כי שתיית תה חם או קר על בסיס קבוע, מורידה את הסיכון למחלת פרקינסון, הודות לרכיבים האנטי אוקסידנטים הייחודים והטבעיים המצויים במשקה.

המחקר נערך על ידי חוקרים מהמכון הלאומי למדעי המוח בסינגפור, ובשיתוף אוניברסיטת סינגפור, המרכז לסרטן באוניברסיטת מינסוטה שבארצות הברית והמחלקה לרפואה בבית הספר הלאומי לרפואה בסינגפור. במהלך המחקר נבחן הקשר הישיר בין הרכיבים האנטי אוקסידנטים בתה לבין הסיכון ללקות במחלת פרקינסון בקרב אוכלוסיית מחקר רחבה בסין.

פרקינסון היא מחלה נוירולוגית ניוונית, המתקדמת באיטיות ופוגעת במנגנון בקרת התנועה שבמוח. המחלה פוגעת בתפקוד ומלווה ברעד, בתנועות בלתי רצוניות, בנוקשות שרירים ובירידה ביכולת ההבעה המילולית והפיזית ובתסמינים נוספים.
מעכב הזדקנות
במחקר השתתפו 63,257 נשים וגברים מסין, שנתבקשו לדווח באמצעות שאלונים מובנים וראיונות אישיים על הרגלי התזונה וסגנון החיים שלהם לאורך 12 שנים. לאורך תקופה זו, בקרב 157 משתתפים התפתחה מחלת פרקינסון והם זוהו באמצעות ראיונות חוזרים או דרך בסיסי הנתונים של בתי החולים.

מניתוח תוצאות הנתונים שנאספו במהלך המחקר, התקבלה תמונת מצב דרמטית: התגלה כי שתיית תה על בסיס קבוע של לפחות 23 כוסות תה קר או חם בחודש, או כ-3/4 כוס מידי יום, מורידה ב-71% את הסיכון ללקות במחלת פרקינסון.

המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי לאפידמולוגיה הרואה אור בארצות הברית (American Journal of Epidemiology). מחקר זה מצטרף לשורה של מחקרים חדשים, שמצביעים על האופן בו מרכיבי האנטי אוקסידנטים הטבעיים הקיימים בריכוז גבוה בתה, מסייעים לעיכוב תהליכי הזדקנות, למניעת מחלות ולשיפור במצבן של מחלות קיימות. על ידי צריכה קבועה של תה חם או קר ניתן ליהנות מפעילותם היעילה, המסייעת בהפחתת הסיכויים ללקות במחלות כלי דם, מחלות לב, טרשת עורקים, שבץ, אלצהיימר, פרקינסון, דלקת פרקים ועוד.
שיפור תפקוד המערכות
במחקר אחר שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי הבינלאומי לביוטכנולוגיה הרואה אור באפריקה (African Journal of Biotechnology), נמצא כי התה מכיל רמות גבוהות של רכיבים אנטי אוקסידנטים טבעיים, שפעולתם נוגדת החמצון גבוהה באופן משמעותי מפעילותם נוגדת החמצון של הרכיבים המצויים בירקות חיים כמו בצל וכרוב
מחקר נוסף, שנערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בוסטון, הצביע על כך ששתיית תה על בסיס קבוע של כפעמיים ביום משפרת את תפקודם של כלי הדם ומערכת הלב, בזכות המרכיבים האנטי אוקסידנטים בתה. במחקר השתתפו 42 אנשים הסובלים ממחלות לב וכלי דם, שחולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת שתתה תה פעמיים ביום במהלך תקופת המחקר, והקבוצה השנייה קיבלה כשתייה נוזל צבעוני כלשהו ששימש כפלצבו.

המחקר התנהל במשך כשבועיים, שבמהלכם נבדקה פעילות כלי הדם בקרב המשתתפים, באמצעות בדיקת אולטרה סאונד בעורקי הזרוע במספר נקודות זמן: לפני תחילת שתיית התה, שעתיים אחר כך, בתום שבועיים של שתייה רצופה וכ-14 שעות לאחר שתיית הכוס האחרונה במהלך תקופת המחקר. מניתוח תוצאות הבדיקות שנערכו, הצטיירה תמונת מצב אופטימית. בקרב המשתתפים ששתו תה פעמיים ביום במהלך שבועיים, נמצא שיפור משמעותי במצב מחלת הלב וניכר שיפור במצב כלי הדם שלהם.
כתבה זו ניקראה 1413 פעמים.

כתבות דומות:
» ג'וני אינגליש 2: חוזר / Johnny English Reborn
» ויויסקטור: החיה שבפנים (2007) / Vivisector Beast Within
» פנדה אבטחת אינטרנט 2007 / Panda Internet Security 2007
» [הורדה ישירה] 4400 עונה 2 / תרגום מובנה
» סקרבס - עונה 6 (פרק 13) (2007) / Scrubs S06E13
דירוג הכתבה:
Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (סה"כ 7 הצבעות)